Loading...

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Wat is de terugverdientijd van een Biodom pelletketel

maandag 20 maart 2017 21:53:47 Europe/Berlin

Het verbruik van een Biodom pelletketel

Een Biodom pelletketel brand op zo’n beetje alle gekwalificeerde pellets die verkrijgbaar zijn in de Benelux. De kwaliteit (verbrandingswaarde) van de pellets bepalen in grote mate het verbruik in pellets. De Biodom pelletketel is één van de weinige pelletketels die werkt met intelligente elektronica en slimme sensoren. Hierdoor heeft de Biodom pelletketel een rendement tot 96%. Dit betekend een laag pelletverbruik. Wat wel zo laag kan liggen als 1,4 kilo per uur tot 6,8 kilo per uur bij het leveren van een vermogen van 40 Kw.

Om de terugverdientijd te kunnen bepalen, hebben we onderstaand voorbeeld opgesteld. Waarbij we een huishouden met een jaarverbruik van 3000 m3 aardgas hebben genomen. Vervolgens hebben we gekeken wat hetzelfde huishouden met een Biodom pelletketel nodig heeft aan pellets voor het genereren van dezelfde warmte. Let op! De calorische waarde van de pellets zijn afhankelijk van de kwaliteit van de pellets.

Prijs

eenheid

Calorische waarde

eenheid

Jaarverbruik

Eeenheid

Totaal €

Aardgas

€ 0,65

M3

9,2

kWh / m3

3000

M3 / jaar

€ 1.950,00

Pellets

€ 0,27

KG

4,75

kWh / m3

5811

KG / jaar

€ 1.568,84

 

De terugverdientijd van een Biodom pelletketel.

Nu we weten wat een Biodom pelletketel verbruikt in tegenstelling tot een conventionele aardgas ketel, kunnen we de kosten besparing per jaar berekenen bij het gebruik van een Biodom pelletketel. Als we de netto investering vervolgens delen door de besparing per jaar, dan hebben we de terugverdientijd van een Biodom pelletketel berekent.

 

Prijs BIODOM C15

ISDE (subsidie)

Netto investering

Besparing per jaar

Terugverdientijd in jaren

€ 3.200

€ 2.700

€ 500

€ 381

1,4 jaar

Geplaatst in Tips & advies door

Webwinkel Beheerder

Hewalex zonnecollectoren en pompunits

Biodom pelletketel

solarkeurmerk

Zonneboiler Magazijn marktplaats

Statice Helden b.v.