Alleen op CYBER MONDAY dezelfde super voordelige 300 liter zonneboiler set met 3 Solmax zonnecollectoren en een 3 KW Solmax warmtepomp voor netto €247,-. Dat is een extra voordeel van €250,-.

Cyber Monday

Leveromvang Solmax zonneboiler set

 • 3x Solmax zonnecollectoren (conform ISDE)
 • 300 liter zonneboiler met 2 warmtewisselaars
 • Solar station Solmax ECO
 • 18 liter expansievat
 • 30 liter solar vloeistof 
 • Collector connectie (t.b.v. het koppelen van de zonnecollectoren)
 • 10 meter geïsoleerde RVS slang
 • 1x handvulpomp (t.b.v. afvullen van de zonneboiler installatie)
 • 1x montageframe 2 zonnecollectoren t.b.v. schuin pannendak (aluminiumkleur)*
 • 1x uitbreiding montageframe 1 zonnecollector t.b.v. schuin pannendak (aluminiumkleur)*
 • 1x Solmax warmtepomp 3 kW
 • 1x Wilo circulatiepomp
 • 4x trillingsdempers

*standaard inbegrepen in de prijs. Andere frames zijn tegen een meerprijs verkrijgbaar.

Deze installatie is ontworpen om het gehele jaar door te voorzien in tapwaterverwarming. Door de mix van de hoogwaardige Solmax zonnecollectoren en een Solmax warmtepomp, wordt het tapwater onder alle omstandigheden op de meeste efficiënte wijze op temperatuur gebracht. Bij zonnig weer zullen de Solmax zonnecollectoren de temperatuur van het water in de boiler doen stijgen tot wel 85°C. Op de minder zonnige dagen zal de warmtepomp de nog ontbrekende warmte toevoegen. Door de boiler tevens te voorzien van een 2 kW verwarmingselement, is de verwarming van tapwater ook gegarandeerd bij temperaturen onder de 0°C.
Mocht de gasgestookte cv-ketel nog in bedrijf zijn, dan kan deze als naverwarmer worden gebruikt. In dit geval zal het opgewarmde water uit de boiler nog door de (doorstroom) cv-ketel worden geleid. De cv-ketel voegt dan, indien nodig, de nog ontbrekende warmte toe. Bij een HR cv-ketel resulteert dit al snel in een besparing aangezien deze de intensiteit van de brander aanpast op de inkomende watertemperatuur. In de opstelling met cv-ketel is een verwarmingselement niet noodzakelijk. 
Opstelling zonder cv-ketelopstelling met cv-ketel
De Solmax zonneboilerinstallatie betreft een gesloten systeem. Dit wil zeggen dat de warmte van de Solmax zonnecollectoren middels een warmtedrager (vloeistof) wordt overgedragen op het drinkwater in de zonneboiler. Het voordeel is dat de installatie het gehele jaar te gebruiken is (ook tijdens strenge vorst) en dat de kans op corroderende leidingen klein is. 

De Solmax lucht/water warmtepomp is ontwikkeld voor het verwarmen van tapwater en werkt met alle door Zonneboiler Magazijn geleverde zonneboilers tot en met 300 liter inhoud. De bron voor de warmtepomp is de uitgaande lucht van de huisventilatie (of aangezogen lucht van buiten) en elektriciteit. De Solmax warmtepomp onttrekt de warmte die is opgenomen in de aangezogen lucht. Deze warmte wordt of efficiënte wijze afgegeven aan het drinkwater in de Solmax Zonneboiler.

Doordat de warmtepomp gebruik maakt van resterende energie uit de woning en/of de energie welke al aanwezig is in de buitenlucht, kan de warmtepomp een COP-efficiëntie bereiken van 4,17 (aanvoertemperatuur water 15°C, opwarmen water tot 35°C). Dit houdt in dat uit elke kilowatt stroom, 4,17 kilowatt aan warmte gehaald kan worden. Door deze efficiëntie heeft de Solmax warmtepomp ook klasse A verkregen.

De Solmax warmtepomp wordt op de koud water ingang van de zonneboiler en de circulatie aansluiting van de Solmax zonneboiler aangesloten. 

Subsidie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen in de aanschaf van deze complete set. De ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Bij het aanvragen van de subsidie wordt gevraagd om een bewijs van installatie en ingebruikname. U kunt een bewijs verkrijgen bij Zonneboiler Magazijn. Bij de sets wordt een formulier meegeleverd. Na het terug ontvangen van dit formulier met installatie foto’s wordt door Zonneboiler Magazijn beoordeeld of de installatie is geplaatst conform de installatie instructies en in werking is gesteld. Na een positieve beoordeling, ontvangt u een bewijs die u, samen met de aanschaffactuur, kunt gebruiken bij het aanvragen van de ISDE.

De ISDE voor de Solmax zonneboiler en de Solmax warmtepomp dienen apart van elkaar aangevraagd te worden. Dit kunt u doen door met uw DigiD in te loggen op het digitale portaal van het RVO. Hier dient u een aantal zaken in te vullen, de aanschaffactuur en het installatiebewijs te uploaden en het juiste systeem uit een lijst te selecteren. De systemen in de lijst hebben allemaal een KA-nummer. De solmax zonneboiler en de Solmax warmtepomp hebben elk een eigen KA-nummer. Te weten; 

 • Solmax warmtepomp 3 kW: TWP 3,0 kW - KA15716 (€ 1.600,-)
 • Solmax zonneboiler: 300-3F-SLM – KA13624 (€ 1.988,-)