Integra zonneboiler 500/120 met 4 Solmax zonnecollectoren -KA13630 - 512-4f-slm

Schrijf de eerste review over dit product

Beschikbaarheid: Bel of mail ons voor de actuele voorraad.

Prijs: € 3.290,00

Prijs zoals geconfigureerd: € 3.290,00

Snel overzicht

Complete zonneboilerinstallatie met 4 Solmax zonnecollectoren met een 500/120 Integra boiler


Nu met € 2.226,-- Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)


Deze set is speciaal afgestemd op het warmwater verbruik bij gezinnen tot en met 7 personen. Door de hoge opbrengst van bijna 14 Giga Joule per jaar, is de terugverdientijd zeer interessant. De Integra boiler is ontwikkeld voor het combineren van meerdere warmtevragers met meerdere warmtevragers. Zo kan de Integra boiler ingezet worden als centrale warmtebuffer die opgewarmd wordt door bijvoorbeeld; zonnecollectoren, cv-ketels, oliekachels, pelletketels en warmtepompen.

 

Details

In tegenstelling tot de standaard zonneboilersystemen, zijn de Solmax zonneboilersets voorzien van een Integra boiler speciaal ontwikkeld voor het combineren van verschillende warmtevragers met verschillende warmtegevers. Door de unieke gelaagdheid van de Integra boiler, kan optimaal gebruik worden gemaakt van de verschillende warmtegevers. De Integra boiler is geschikt als centrale warmtebron waarop verschillende warmtevragers kunnen worden aangesloten. Zoals radiatoren, vloerverwarming en zwembadverwarming.

schematische weergave Integra boiler

De Integra boiler bestaat uit een groot vat voor cv-water met daarin een kleiner vat voor drinkwater. Het drinkwatervat wordt opgewarmd door het omringende cv-water. De Integra boiler kent een unieke gelaagdheid die zorgt voor een optimale warmteverdeling in de boiler. De Integra boiler is voorzien van één warmtewisselaar onder in de boiler. Hierop worden de zonnecollectoren aangesloten. De warmtegevers (zoals zonnecollectoren, pelletketel, etc.) verwarmen het cv-water. Het drinkwatervat wordt vervolgens opgewarmd door het omringende cv-water.

Deze Solmax zonneboilerinstallatie betreft een gesloten systeem. Dit wil zeggen dat de warmte van de Solmax zonnecollectoren middels een warmtedrager (vloeistof) wordt overgedragen op het cv-water in de Integra boiler. Het voordeel is dat de installatie het gehele jaar te gebruiken is (ook tijdens strenge vorst) en dat de kans op corroderende leidingen klein is. 

geschikt voor vloerverwarminggeschikt voor radiatoren

Subsidie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen in de aanschaf van deze complete set. De ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Bij het aanvragen van de subsidie wordt gevraagd om een bewijs van installatie en ingebruikname. U kunt een bewijs verkrijgen bij Zonneboiler Magazijn. Bij de sets wordt een formulier meegeleverd. Na het terug ontvangen van dit formulier met installatie foto’s wordt door Zonneboiler Magazijn beoordeeld of de installatie is geplaatst conform de installatie instructies en in werking is gesteld. Na een positieve beoordeling, ontvangt u een bewijs die u, samen met de aanschaffactuur, kunt gebruiken bij het aanvragen van de ISDE.

De ISDE voor de Solmax zonneboilerinstallatie met Integra boiler kan aangevraagd worden door met uw DigiD in te loggen op het digitale portaal van het RVO. Hier dient u een aantal zaken in te vullen, de aanschaffactuur en het installatiebewijs te uploaden en het juiste systeem uit een lijst te selecteren. De systemen in de lijst hebben allemaal een KA-nummer. De Solmax zonneboilerinstallatie met Integra boiler heeft een eigen KA-nummer. Te weten;

 • Solmax zonneboilerinstallatie: 512-4F-SLM – KA13630 (€ 2.226,-)

Het pakket is samengesteld uit hoogwaardige producten welke staan voor een optimaal rendement. Zo bestaat dit pakket uit:

 • 4 x Solmax hoogvermogen zonnecollectoren een totaal oppervlak van 8,48m². Deze zijn te plaatsen in landscape en portret opstelling en voorzien van het Solar Keymark certificaat). 
 • Voor de warmteopslag wordt een Integra boiler met een totale inhoud van 480 liter (waarvan 120 liter drinkwater) en één warmtewisselaars geleverd.
  • Type: combinatie 500/120 met 1 Warmtewisselaar
  • Warmwaterboiler met geïntegreerde drinkwaterboiler
  • Uitbreidbaar met een elektronisch verwarmingselement
  • De drinkwaterboiler is vanbinnen geëmailleerd
  • De boilers zijn geïsoleerd met Polyurethaanschuim
  • Te gebruiken in combinatie met alle type verwarmingsbronnen; cv-ketel, houtkachel, warmtepomp, oliekachel, WKK, etc.
  • Handleiding met installatie instructie en schema’s
 • Een solar station Solmax ECO. Dit control station (met geïntegreerde computer, pompgroep en flowmeter) regelt of efficiënte wijze de circulatie in de zonneboilerinstallatie. Doormiddel van verschillende temperatuur sensoren en de flow meter, wordt de optimale doorstroom van vloeistof door het systeem geregeld. Heeft u een periode geen behoefte aan warm water (bijvoorbeeld in verband met vakantie) dan kan het vakantieprogramma ingesteld worden, waarmee oververhitting wordt voorkomen. De circulatiepomp (WILOST7.0-PWM2 M) heeft een vermogen van 3 tot 45 W en heeft een EEI-index van ≤ 20. Hiermee wordt ruimschoots voldaan aan ErP-richtlijn.
 • De Solmax zonnecollectoren kunnen in verschillende opstellingen geplaatst worden. Voor het monteren van de Solmax zonnecollectoren zijn verschillende montageframes in aluminiumkleur verkrijgbaar. De frames zorgen voor een stabiele en veilige montage van de zonnecollectoren. De zonnecollectoren in de onderstaande opstellingen geplaatst worden;
  • In portrait opstelling op een schuin pannendak (onder een hoek van 30-45°)
  • In landscape opstelling op een schuin pannendak (onder een hoek van 30-45°)
  • In portrait opstelling op een plat dak (onder een hoek van 30-45°)
  • In landscape opstelling op een plat dak (onder een hoek van 30-45°)
 • 30 liter op Glycol gebaseerde solarvloeistof. Deze kan met de meegeleverde handpomp in het systeem worden gepompt. De speciaal voor zonneboilersystemen ontwikkelde solarvloeistof heeft een antivrieswaarde van -20°. 
 • Er wordt een expansievat meegeleverd welke noodzakelijk is voor het opvangen van de verschillen die ontstaan bij het uitzetten en krimpen van de vloeistof.
 • Er wordt een verbindingsset voor 4 collectoren meegeleverd. Deze is noodzakelijk om de 4 collectoren aan elkaar te koppelen. Bij het monteren in een landscape opstelling, kunnen extra ontluchters en verbindingsstukken noodzakelijk zijn. Deze kunnen worden zijn optioneel verkrijgbaar.

 Technische specificaties Solmax zonnecollectoren;

 • Opbrengst Solmax zonneboiler systeem: ± 13,6 Giga Joule per jaar.
 • Afmetingen Solmax zonnecollector: lengte: 2.018mm breedte: 1.037 mm hoogte: 89 mm
 • Pomp unit: energy efficiency index (EEI) < 0.20 
Technische specificaties:
Totale capaciteit 480 Liter
Tapwater reservoir 120 liter
Doorsnee 650 / 850 mm
Hoogte 1850 mm
Maximale druk verwarmings reservoir 3 bar
Maxinmale druk tapwater reservoir 6 bar
Oppervlakte van de onderstewarmtewisselaar 1,5 vierkante meter
Maximale oppervlakte zonnecollectoren voor warmtewisselaar 10 vierkantemeter
Gewicht (kg) 158

Leveromvang Solmax zonneboiler set

 • 4x Solmax zonnecollectoren (conform ISDE)
 • 500/120 Integra boiler met één warmtewisselaar
 • Solar station Solmax ECO
 • 24 liter expansievat
 • 30 liter solar vloeistof 
 • Collector connectie (t.b.v. het koppelen van de zonnecollectoren)
 • 1x handvulpomp (t.b.v. afvullen van de zonneboiler installatie)
 • 1x montageframe 2 zonnecollectoren t.b.v. schuin pannendak (aluminiumkleur)*
 • 2x uitbreiding montageframe 1 zonnecollector t.b.v. schuin pannendak (aluminiumkleur)*

*standaard inbegrepen in de prijs. Andere frames zijn tegen een meerprijs verkrijgbaar.

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Integra zonneboiler 500/120 met 4 Solmax zonnecollectoren -KA13630 - 512-4f-slm

Hoe waardeert u dit product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Prijs
Kwaliteit
Gebruiksgemak

Extra informatie

Verzendmethode
Hoe kan ik betalen?
Op de afreken pagina kan gebruik worden gemaakt van iDEAL, MisterCash of bank overboeking. Bij het zelf ophalen van producten (alleen op afspraak) zijn contante betaling of vooraf betalen middels bankoverboeking mogelijk.
Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
De bestelde set wordt binnen Nederland bezorgt op een deugdelijke pallet. Deze wordt aan huis afgeleverd. Voor het afstemmen van de bezorg dag, wordt na plaatsing van de order contact met u opgenomen. De meeste leveringen kunnen plaatsvinden vanaf 2 dagen na het plaatsen van de order. Er wordt alleen geleverd op werkdagen, niet in het weekend.
Waar moet u zelf nog voor zorgen?
-De chauffeur levert de pallet op de stoep voor het huis af. 
-De locatie van levering dient bereikbaar te zijn met een 'grote' vrachtwagen
-Afvoer van verpakkingsmateriaal
-Het controleren van de bestelling op eventuele manco’s of schade voordat u de vrachtbrief ondertekent bij de chauffeur. Eventuele gemelde schades of manco’s na het in ontvangst nemen van de goederen, worden niet vergoed.
Is levering naar België mogelijk?
Levering naar België is mogelijk. Hiervoor gelden afwijkende transportkosten. 
Wat zijn de bezorgkosten voor pallet post?
-Op maandag t/m vrijdag geleverd in Nederland zijn de verzendkosten 95 euro.
-Op maandag t/m vrijdag geleverd in België zijn de verzendkosten 125 euro.
Op de afrekenpagina kunt u de gewenste aflever optie selecteren.
Kan ik de bestelde producten afhalen?
Producten kunnen bij Zonneboiler Magazijn worden afgehaald. Afhalen is enkel mogelijk op afspraak. Goederen kunnen eventueel op uw transportmiddel geplaatst worden middels een heftruck. U dient zelf rekening te houden met de capaciteit van uw transportmiddel.
Kan ik een geleverde set retour sturen?
Een drinkwaterboiler valt onder de categorie ‘hygiëneproducten’. Na het openen van de verpakking vervalt dan ook het retourrecht. Mocht u de complete set ongeopend willen retour sturen, dan kan dit. De kosten voor de retourzending komen in dat geval voor de klant en zullen in mindering gebracht worden op het credit bedrag. 
Ontvangst goederen
Ondanks het feit dat wij uw Levering met zorg behandelen en laten vervoeren door gerenommeerde transportbedrijven kan uw zending/bestelling onderweg beschadigd raken. Bij ontvangst van de goederen dient u deze te controleren op gebreken en/of beschadigingen alvorens de vrachtbrief te ondertekenen. Desnoods opent u de verpakking. Bij beschadiging van goederen dient u dit op de vrachtbrief te vermelden (ook de chauffeur laten ondertekenen) en maak foto's van de beschadiging. Bij twijfel, neem contact op met ons. Ook bij twijfel of de goederen onbeschadigd zijn de vrachtbrief onder voorbehoud tekenen. Mochten er na aflevering toch beschadigingen aan de goederen zijn, dan dient u dit binnen 24 uur bij ons te melden. Meldingen dienen onderbouwd te worden met foto's. Het is voor ons niet mogelijk om na ondertekening van de vrachtbrief voor goede ontvangst de schade op de transporteur te verhalen. Het aannemen van ernstig beschadigde of geopende pakketten geschiedt op eigen risico: u kunt dan geen aanspraak meer maken op garantie, retour of vervanging. Eventuele transportschade dient direct gemeld te worden bij de chauffeur en Zonneboiler Magazijn. 
Handleiding

Handleiding Integra boiler

Service & Garantie

Garantie
De zonneboiler set bestaat uit verschillende hoofdcomponenten met elk een eigen garantietermijn.


Garantietermijnen:
-Solmax zonneboiler: 5 jaar*
-Solmax zonnecollectoren: 10 jaar*
-Solmax warmtepomp: 3 jaar*
-Solmax pompgroep: 2 jaar


* een boiler heeft beperkt onderhoud nodig. Zo moet de anode jaarlijks gecontroleerd en gereinigd worden. (Zie hier voor meer informatie) Schades en gebreken die worden veroorzaakt door gebrekkig onderhoud vallen niet onder garantie.


* Schades of gebreken die worden veroorzaakt door verkeerde montage vallen niet binnen de garantie. De montage voorschriften die worden meegeleverd, dienen gevolgd te worden.