High end solar computer met pomp

Het hart van een zonneboiler installatie bestaat uit een gestuurde pomp die zorgt voor de circulatie van vloeistof (warmtedrager) door de collectoren en de warmtewisselaar in de zonneboiler. De functies, de kwaliteit en de sinecure van de pomp in combinatie met de solar computer, bepalen in hoge mate het rendement van de zonneboiler installatie.

Zonneboiler Magazijn adviseert de ZPS 18e-01 ECO pompgroep. Deze pompgroep bestaat uit:

-          Een stuurcomputer

-          4 temperatuursensoren

-          Een Wilo circulatie pomp

-          Een flow meter

-          Automatische ontluchter

-          Mano meter

-          Overdruk ventiel

 

Solar pompgroep ZPS 18e-01

 

Stuurcomputer

De Geco computer is het hart van de pompgroep. De computer krijgt zijn informatie van 4 hoogwaardige temperatuursensoren, die op vaste punten in de zonneboiler installatie worden geplaatst, en een flowmeter. De laatste meet de doorstroom snelheid van de vloeistof (warmtedrager) in het systeem. De combinatie van temperaturen, doorstroomsnelheid en het installatie schema vormen gezamenlijk de ideale draaisnelheid van de pomp. Zo ontstaat er een maximale warmte afgifte aan het water in de zonneboiler. Wat een maximaal rendement van de geplaatste zonnecollectoren tot gevolg heeft.

De computer zorgt tevens voor:

-          Vorstbeveiliging

-          Overhittingsbeveiliging

-          Een programmeerbaar vakantie programma.

-          Statistieken over het rendement

-          Storingsmeldingen in het systeem

-          Schakeling van randapparatuur

-          Connectie met E-kontrol

De stuurcomputer is voorzien van een duidelijke interface met een verlicht LCD display. Doormiddel van een overzicht op dit display ziet u in één oogopslag de status van het systeem.  

Flowmeter

Als een van de enige stuurcomputers wordt er input geleverd door een flowmeter. Deze meet zeer nauwkeurig de doorstroming van de vloeistof (warmtedrager) door het systeem. Bij stagnatie zal deze ook een storing melden aan de computer. De flowmeter maakt het modulerend aansturen van de pomp mogelijk. Hierdoor wordt de efficiënste doorstroomsnelheid bereikt zodat er een maximale warmte afgifte aan het water in de boiler. Omdat het systeem dit zelf berekent, is de draaisnelheid van de pomp variabel.

Pomp Wilo 15-6

De hoogwaardige energie zuinige pomp is ontwikkeld voor het circuleren van onder andere Glycol in solar installaties. De gietijzeren pomp met kunststof waaier is onderhouds- en geluidsarm.