Solmax, energie besparende producten

Solmax; de hoogste efficientie, tegen de scherpste prijs

Solmax is het huismerk van Zonneboiler Magazijn. Het Solmax assortiment bestaat uit producten en samengestelde sets die speciaal zijn afgestemd op de Nederlandse markt. De Solmax producten worden in Europa gemaakt door de meest gerenommeerde fabrikanten. 

De Solmax sets zijn erkend door het RVO en komen in aanmerking voor de ISDE. 

KA00195 - Solmax - 200-2slm 

KA00193 - Solmax - 300-3slm

KA00194 - Solmax - 400-4slm

KA00500 - Solmax - 500-5slm

Solmax zonneboiler sets met vlakkeplaat zonnecollectoren en een verticale zonneboiler

Solmax zonneboiler set 2 zonnecollectorenSolmax zonneboiler set 3 zonnecollectorenSolmax zonneboiler set 4 zonnecollectorenSolmax zonneboiler set 5 zonnecollectoren

Solmax zonneboiler sets met vlakkeplaat zonnecollectoren en een Bivalente zonneboiler

Solmax zonneboiler sets met 4 vlakkeplaat zonnecollectoren met Integra bivalente boilerSolmax zonneboiler sets met 5 vlakkeplaat zonnecollectoren met Integra bivalente boilerSolmax zonneboiler sets met 4 vlakkeplaat zonnecollectoren met bivalente boilerSolmax zonneboiler sets met 3 vlakkeplaat zonnecollectoren met bivalente boiler

Solmax zonnecollectoren

Solmax zonnecollectoren worden geproduceerd door een vooraanstaande Europese fabrikant. De behuizing van de Solmax zonnecollectoren is gemaakt van aluminium en ze zijn gepoedercoat in een donkergrijze kleur (RAL7022). Wat de Solmax zonnecollectoren uitermate weersbestendig maakt. Ook het glas dat wordt gebruikt voor de beglazing van de Solmax zonnecollectoren behoort tot de top van solarglas in de markt. Door de zeer hoge doorlaatbaarheid van zonnestraling aan de koper-aluminium collector is het rendement zeer hoog, zelfs bij een minder ideale instralingshoek van de zon.
Daarnaast is ook het glas gehard (91,6%, Class U1) en daardoor zeer weerbestendig. Zo zijn er geen Solmax collectoren beschadigde geraakt tijdens de extreme hagelbui in regio zuidoost Brabant van juni 2016. 

De wijze van laser lassen in de productie van de Solmax zonnecollector zorgt voor een duurzame en permanente verbinding tussen de koper en aluminium componenten van de absorber. Hierdoor kan de collector hoge temperaturen en de stress factoren die hierbij komen kijken, moeiteloos aan. Dit wordt onder andere bevestigd door de toekenning van het Solar Keymark certificaat.

Deze kwalitatieve hoogwaardige zonnecollector past in elk gesloten zonneboiler systeem.

 • De absorber in de collector is geconstrueerd met laser gelaste aluminium sheets met een dikte van 0,40 mm. De extra dikte van de sheets compenseert de extra warmte absorptie van koper volledig.
 • De absorber sheets zijn bedekt met BlueTec coating. (Absorptie: 95% emissie: 5%)
 • De parallelle (harp) geplaatste koperen buizen hebben een minimale doorstroom weerstand, wat zorgt voor een laag energieverbruik van de circulatiepomp; 23W.
 • Laag warmteverlies door isolatie met minerale wol
 • Voorzien van een Solar Keymark certificaat en TÜV-DIN-Certo keurmerk.
 • Optische efficiëntie: 80,8%
 • Lengte: 2018 mm
 • Breedte: 1037 mm
 • Hoogte: 89 mm
 • Totale oppervlakte: 2,09 m²
 • Actieve oppervlakte: 1,82 m²
 • Gewicht: 35 kg.       
 • Dikte solarglas: >3 mm
 • Gemiddelde opbrengst per paneel: 3,4Gj per jaar

Voor het monteren van de Solmax zonnecollectoren is een grote variatie aan montage frames beschikbaar. Zo kunnen de Solmax zonnecollectoren gemonteerd worden in zowel portrait als landscape opstelling en op alle soorten daken, er zijn zelfs muurbeugels beschikbaar om de collectoren aan een muur te monteren.
Ook zijn er voor de Solmax zonnecollectoren speciale in-dak montage frames beschikbaar, waarmee de Solmax zonnecollectoren één worden met uw dak.