Zonneboiler in combinatie met een pelletketel

De hoeveelheid zonnestraling in Nederland is niet voldoende om in de complete warmtevraag te voorzien. In het bijzonder op de ‘donkere winterdagen’ kunnen de zonnecollectoren niet voldoende warmte opwekken om te voorzien in de warmtevraag. Zonnecollectoren als hoofdverwarming voor een woning is dan ook niet aan te bevelen.

Een goede aanvulling op de zonneboiler installatie is een Biodom pelletketel. Deze pelletketel kan naadloos samenwerken met de zonneboiler installatie. Hierbij kan gekozen worden voor een opstelling waarbij de BioDom pelletketel de centrale verwarming verzorgt en separaat de zonneboiler installatie opwarmt wanneer dat dit nodig is. Dit kan met een standaard zonneboiler. Zie het onderstaande voorbeeld;

 Zonneboiler met Biodom pelletketel

Een andere mogelijkheid is om gebruik te maken van een centrale zonneboiler die wordt gebruikt als centrale warmtebron voor tapwater verwarming en centrale verwarming. Bij deze opstelling adviseren wij om gebruik te maken van een Hewalex Integra zonneboiler. Hierbij voegen de zonnecollectoren onder in de zonneboiler warmte toe en wordt de bovenkant van de zonneboiler (indien nodig) verwarmt door een BioDom pelletketel. In deze vorm wordt de installatie iets complexe omdat veelal bestaande situaties niet op dezelfde manier zijn opgebouwd. 

Integra zonneboiler met Biodom pelletketel