Solmax levert boilers die betaalbaar en van hoogwaardige kwaliteit zijn! 
Staande / verticale zonneboiler

De staande zonneboiler is voorzien van twee warmtewisselaars, een onder- en een boven in het vat. Op de onderste warmtewisselaar worden de zonnecollectoren aangesloten, op de bovenste spiraal kan een alternatieve warmtebron aangesloten worden. Zoals een warmtepomp of pelletketel. De staande zonneboiler is een ge-emailleerde stalen boiler en geschikt voor tapwater verwarming. Door de gelaagdheid van een zonneboiler, wordt de opgewekte warmte maximaal benut. Het (voor) verwarmde water in de zonneboiler kan worden naverwarmd met een standaard cv-ketel. 

Liggende / horizontale zonneboiler
Een liggende of horizontale zonneboiler is voorzien van één warmtewisselaar, die doorgaans wordt gebruikt om zonne-collectoren op aan te sluiten. De liggende zonneboiler is bij uitstek geschikt om te gebruiken in woningen met ruimtegebrek, bijvoorbeeld op een zolder met een schuin aflopend dak. De liggende zonneboiler is dankzij de geëmailleerde binnenzijde geschikt voor het verwarmen en opslaan van tapwater.

Combi-boiler / Integra-boiler

De Hewalex Integra-boiler is een effectieve en ruimtebesparende boiler voor het gelijktijdig verwarmen, opslaan en leveren van verwarmings- en drinkwater. 
Het is een tank-in-tank boiler en bestaat uit een groot boilervat waarin cv-water wordt opgeslagen, met daarin een kleiner boilervat waarin drinkwater in is opgeslagen. De kleinere drinkwater boiler wordt automatisch verwarmd door het omringende cv-water.Daarbij is er een spiraal in het vat aanwezig waarop zonnecollectoren aangesloten kunnen worden.
De Integra-boilers zijn ideaal voor gebruik met verwarmingsondersteunende solarinstallaties of het gebruik van meedere verwarmingsbronnen zonder dat hiervoor complexe besturingen aangeschaft en ingeregeld moeten worden.
Het buitenste boilervat is zo ontwikkeld dat er drie temperatuurzones ontstaan bij het verwarmen. Zodat gemakkelijk een verschil tussen type verwarmers en verwarmingsmethode gemaakt kunnen worden.
Op het Integra vat kunnen verschillende verwarmingsbronnen aangesloten worden zoals zonnecollectoren, een pelletketel of warmtepomp. Door ze op juiste boiler-zone aan te sluiten kunt u profiteren van maximale efficiëntie!

Filter