Loading...

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Artikelen 1 tot 10 van 14 in totaal

Van laag naar hoog sorteren

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hybride verwarming

zondag 19 augustus 2018 14:15:44 Europe/Berlin

Het kan u niet ontgaan zijn. De media staan vol met berichten dat de gaskraan dicht moet. Het gevolg; hogere energie prijzen! Hoe kunt u mee in de energie transitie? Zonneboiler Magazijn heeft het antwoord.

De discussie over het gebruik van fossiele brandstoffen is de fabrikanten van gas gestookte CV's ook niet ontgaan. Zij zijn begonnen met het ontwikkelen van een lijn hybride verwarmingssystemen. Hybride verwarming is een verwarmingssysteem waarbij de verwarming tot stand komt op basis van een mix van fossiele brandstoffen en elektriciteit. Het nadeel; de hybride systemen van de grote merken zijn schreeuwend duur. Nog los van dat u nog wel eens een CV ketel kan hebben die nog lang niet afgeschreven is.

Lees meer
Geplaatst in Nieuws door Webwinkel Beheerder

Jaarlijks onderhoud aan de Zonneboiler installatie

zaterdag 2 september 2017 15:20:06 Europe/Berlin

De herfst komt er weer aan. Een mooie periode om de zonneboiler installatie, die ook dit jaar weer voor mooie opbrengsten heeft gezorgd, te onderhouden. Het onderhoud is niet groot of complex, maar het zorgt wel voor een lange levensduur en een optimaal rendement. Net zoals elke installatie in huis, is ook de zonneboiler installatie onderhevig aan onderhoud. Wat dient er periodiek gereinigd, gecontroleerd of vervangen te worden?

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Een warmtepomp op een bestaande zonneboiler

vrijdag 21 juli 2017 13:12:04 Europe/Berlin

Warmtepomp

Het “zon” seizoen is weer in volle gang. De dagen dat de zonneboilers op top temperaturen komen doormiddel van zonne energie volgen elkaar op en het gasverbruik daalt tot een absoluut minimum. Dit is natuurlijk fantastisch voor iedereen die een zonneboiler heeft geïnstalleerd. Toch zijn er ook dagen dat de temperatuur wel meer als aangenaam is, maar de zon zich amper laat zien. Hoe kan er dan toch op een zeer efficiënte wijze energie opgewekt worden?

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Werkt een warmtepompboiler met vloerverwarming?

dinsdag 16 mei 2017 21:07:52 Europe/Berlin

Met veel succes verkoopt Zonneboiler Magazijn al enige jaren warmtepompboilers van het merk Hewalex. Deze warmtepomp boilers zijn ideaal door hun afmeting, zeer gunstig energie verbruik en de mogelijkheid om ze te gebruiken in combinatie met zonnecollectoren. Maar waar kun je een warmtepomp boiler voor gebruiken? Kun je een warmtepomp boiler gebruiken in combinatie met lage temperatuur verwarming?

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Een zonneboiler in combinatie met centrale verwarming

dinsdag 11 april 2017 21:57:18 Europe/Berlin

Een zonneboiler is de ultieme opslag voor groene energie. In de zonneboiler wordt de warmte die wordt opgewekt met de zonnecollectoren, opgeslagen voor te kunnen gebruiken bij warmtevraag. Nu krijgen wij vaak de vraag of een zonneboiler ook gebruikt kan worden als ondersteuning voor de centrale verwarming.

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Wat is het verschil tussen een Biodom Pellet ketel en een Gas ketel?

maandag 27 maart 2017 21:31:13 Europe/Berlin

De warmte in Nederlandse huishoudens wordt al decennia lang voorzien door gas gestookte CV ketels. De gas gestookte CV ketel heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Door de efficiëntie en de eenvoud van de gas gestookte CV ketel blijft deze erg populair.

Biodom pellet ketels zijn minder bekend in Nederland. Dit terwijl ze, met name in het oosten van Europa, al jaren aan populariteit aan het winnen zijn. Door de goedkope brandstof (hout pellets) is het stoken en dus het verwarmen van het huis aanzienlijk goedkoper als met aardgas.

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Wat is de terugverdientijd van een Biodom pelletketel

maandag 20 maart 2017 21:53:47 Europe/Berlin

Wat is de terugverdientijd van een Biodom pelletketel?

Biodom pelletketel

Biodom pelletketels behoren tot de top in de pelletketel markt. Door de uitstekende kwaliteit/prijs verhouding is Biodom zeer succesvol op de Nederlandse markt. Daarbij komt dat het RVO een subsidie van (ISDE) ter beschikking stelt van € 2.700,-! Dat maakt het aanschaffen van een Biodom pelletketel wel heel interessant. Maar wat is nou de terugverdientijd van een Biodom pelletketel?

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Welk type zonneboilers zijn er?

dinsdag 14 maart 2017 22:27:39 Europe/Berlin

Welke type zonneboilers zijn er?

Zonneboiler is een algemene term geworden voor complete zonneboiler installaties. Hoewel de zonneboiler een van de belangrijkste componenten in de complete zonneboiler installatie is, blijft de rol van de zonneboiler veelal onderbelicht. Welk type zonneboilers zijn er en wanneer is welke type zonneboiler het meest aan te bevelen.

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Vlakkeplaat zonnecollectoren versus Vacuümbuis zonnecollectoren

Bij Zonneboiler Magazijn krijgen we veel aanvragen voor zonneboiler installaties welke dienen te worden opgebouwd met Hewalex vacuümbuis zonnecollectorvacuümbuis zonnecollectoren (ook wel heat pipes genoemd in de volksmond). De vraag naar Vacuümbuis zonnecollectoren is hierbij meestal gebaseerd op het ‘verhaal’ dat vacuümbuis zonnecollectoren een hogere opbrengst hebben als vlakkeplaat zonnecollectoren.

Het klopt inderdaad dat vacuümbuis zonnecollectoren een hoger rendement hebben per vierkante centimeter effectief oppervalk. Dit komt doordat de vacuümbuis zonnecollector beter in staat is om de straling uit zonne energie om te zetten in warmte. De hogere efficiëntie van de techniek achter de vacuümbuis zonnecollectoren wordt al snel gezien als grond voor de keuze om de vlakkeplaat zonnecollector aan de kant te zetten en de Vacuümbuis zonnecollector als beste keus te beschouwen.

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

maandag 6 maart 2017 21:13:26 Europe/Berlin

Wat is de terugverdientijd van een zonneboiler?

terugverdientijd zonneboiler installatie

De terugverdientijd is nog steeds een van de belangrijke weegfactoren bij het aanschaffen van een zonneboiler. Is de terugverdientijd langer als 10 jaar, dan wordt het vaak als niet interessant gezien om te investeren in een zonneboiler. Ondanks de CO2 reductie en de positieve invloed op het klimaat het gebruik maken van een zonneboiler heeft.

Om te beoordelen of het investeren in een zonneboiler verstandig is en hoe lang het duurt voordat u uw zonneboiler installatie hebt terugverdient, zal ik hier wat meer informatie over geven.

Lees meer
Geplaatst in Tips & advies door Webwinkel Beheerder

Artikelen 1 tot 10 van 14 in totaal

Van laag naar hoog sorteren

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hewalex zonnecollectoren en pompunits

Biodom pelletketel

solarkeurmerk

Zonneboiler Magazijn marktplaats

Statice Helden b.v.