fbpx

Energie besparen met een zonneboiler

Energie besparen met een zonneboiler

Zonne-energie = gratis energie!

Een zonneboiler systeem kan warmwater opwekken voor bijvoorbeeld uw kraan of douche. Maar ook voor uw verwarming van uw woning.

Het zonneboiler systeem bestaat vaak uit 1 of 2 collectoren op het dak en een tank in de woning. Gemiddeld is de besparing € 250,- tot € 350,- per jaar. De investering is in 8 a 12 jaar terugverdiend. Het hoogste rendement wordt behaald wanneer de woning of het bedrijfspand op lage temperatuur stookt, bijvoorbeeld vloerverwarming. Maar ook met radiator verwarming haalt u best een aardig rendement.

Invloed zonneboiler op gasverbruik

Het gebruik van warm water uit de kraan en voor het douchen is maximaal 1/3e van het totale gasverbruik. Het opwarmen van de woning is 2/3e van het gasverbruik. Een zonneboiler die gebruikt wordt voor het opwarmen van de woning verdient zich dus veel sneller terug, dan een zonneboiler alleen voor het water uit de kraan.

Zonneboiler als voorverwarmer

Een zonneboiler is altijd gekoppeld met de bestaande cv-ketel. De zonneboiler is een voorverwarmer en de cv-ketel, elektrische boiler of de warmtepomp is de naverwarmer. Mocht de zon niet schijnen of er is te weinig daglicht buiten, dan springt de cv-ketel bij. Alles wat de zonneboiler aan water opwarmt hoeft de cv-ketel niet te doen en dat bespaart aanzienlijk in de stookkosten!

Zonneboiler weetjes

  • Een zonneboiler werkt op licht en niet op zon. Ook bij minder mooi weer kan de zonneboiler het water opwarmen.
  • Het is zeer interessant om de zonneboiler te koppelen aan de wasmachine of vaatwasser. Op deze manier wordt er ook bespaard op de elektriciteitsrekening.

Uw besparing met een zonneboiler?

Bent u benieuwd wat u kunt besparen met een zonneboiler? Zonneboiler Magazijn adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw woning of bedrijf. Neem contact op via het contactformulier of bel ons.

Deel dit bericht