fbpx

Hybride verwarming

Hybride verwarming

Waarom een hybride verwarmingssysteem?

Het meest genoemde alternatief voor de huidige Cv ketel is de warmtepomp. De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht of grond en brengt deze warmte op efficiënte wijze over op water. Dit water kan vervolgens gebruikt worden voor verwarming van de woning en voor te douchen. Een warmtepomp doet dit dusdanig efficient, dat som 1 kW aan stroom, resulteert in 5 kW aan warmte. Zo komt een warmtepomp op 500% rendement. Dus een warmtepomp is niet alleen groener, het is ook nog eens vele malen goedkoper als verwarmen met fossiele brandstoffen.

Het enige nadeel is dat de warmtepomp dit geweldige rendement heeft tot een bepaalde ondergrens. Naar mate dat de buitenlucht, waaruit de warmte ontrokken moet worden, kouder wordt, wordt het rendement van de warmtepomp lager. Zo kan bij een temperatuur van -5 het rendement nog maar 300% zijn. Met de huidige energieprijzen is het alleen goedkoper om met een warmtepomp te verwarmen als deze een minimaal rendement heeft van 300%. Naarmate gas duurder gaat worden en stroom gelijk blijft, zal dit cijfer positief veranderen.

Op het moment dat de warmtepomp meer moeite krijgt met het verwarmen van de woning en het tapwater, wil je terug kunnen vallen op gas verwarming. Door de gas- en elektrische verwarming dusdanig op elkaar af te stemmen dat ze enkel werken op het moment dat het het meest efficient is, kan het meeste geld bespaart worden.

Hybride oplossing van Zonneboiler Magazijn

Zonneboiler Magazijn heeft na veel vergelijken en testen, gekozen voor Domusa Teknik Warmtepompen. Deze warmtepompen berusten op het “monoblock” Principe. Het volledige koelgassysteem en de electronica bevinden zich in de buitenunit. Dit houdt in dat de warmtepomp relatief eenvoudig aangesloten kan worden op het verwarmingscircuit zonder te werken met koelgassen.

Naast dat de Domusa Teknik warmtepompen zeer efficient en robuust zijn, beschikken ze over slimme electronica. Deze electronica maakt het onder andere mogelijke om met bestaande CV ketels een Hybride systeem op te zetten. Waarbij bijvoorbeeld de warmtepomp voorziet in verwarming bij de meest gunstige temperaturen en uw bestaande CV ketel warmte levert op het moment dat dit het meest gunstig is.

Warmtepomp in combinatie met vloerverwarming

Warmtepompen zijn uitermate geschikt voor te gebruiken in combinatie lage temperatuur verwarming zoals vloer of muur verwarming. De Dual Clima warmtepompen van Domusa Teknik kunnen zelfs koelen. Dus in de winter lekker warme voeten en de zomer een koele vloer.

Het bestaande vloerverwarmingssysteem kan gehandhaafd worden. Hier veranderd dus niks aan als u een warmtepomp laat plaatsen.

Warmtepomp in combinatie met radiatoren

Warmtepompen zijn niet geschikt voor in combinatie met radiatoren. De temperatuur die voor radiatoren benodigd is, is te hoog voor een warmtepomp. Wij raden dan ook af om een warmtepomp te installeren op het moment dat er gebruik wordt gemaakt van radiatoren.

Deel dit bericht