Loading...

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Een warmtepomp op een bestaande zonneboiler

vrijdag 21 juli 2017 13:12:04 Europe/Berlin

Zonneboiler Magazijn heeft een lucht/water warmtepomp in het assortiment die gebruikt kan worden met de 200- en 300 liter zonneboilers van Zonneboiler Magazijn. De warmtepomp is geschikt voor huishoudens van 2-5 personen te voorzien in warm tapwater. De warmtepomp behoudt zijn efficiënte werking tot -5 graden. De warmtepomp onttrekt de warmte uit het huisventilatie systeem of rechtstreeks uit de buitenlucht. De onttrokken warmte wordt vervolgens afgegeven aan het water in de zonneboiler.

Het optimale rendement van de warmtepomp ligt boven een temperatuur van 20 graden. Dan wordt voor elke kWh aan stroom, 4 kWh aan warmte opgewekt. Hiermee zijn de kosten voor het verwarmen van tapwater lager als bij het gebruiken van een gast gestookte ketel. Zeker als u al PV panelen gebruikt en een overcapaciteit hebt aan stroom.

De warmtepomp pompt het water uit het onderste gedeelte uit de zonneboiler en voert het langs de warmtewisselaar in de warmtepomp. Vervolgens wordt het opgewarmde water via de ringleiding aansluiting teruggepompt in de zonneboiler. Het aansturen van de pomp gebeurd op basis van warmteverschil (delta T). Deze sturing gebeurd door een geavanceerde stuurcomputer in de warmtepomp.

Op deze warmtepomp wordt een subsidie € 1.600,- verstrekt door het RVO (ISDE subsidie). Dit betekend dat u meer geld aan subsidie ontvangt als wat de warmtepomp in aanschaf kost!

Geplaatst in Tips & advies door

Webwinkel Beheerder

Hewalex zonnecollectoren en pompunits

Biodom pelletketel

solarkeurmerk

Zonneboiler Magazijn marktplaats

Statice Helden b.v.