fbpx

Wat kost een zonneboiler

Wat kost een zonneboiler

De kosten van een zonneboiler installatie zijn sterk afhankelijk van het doel wat u wilt behalen met de zonneboiler, de omvang van de zonneboiler installatie, de plaatsing en eventuele duurzaamheids subsidie. Hieronder zal ik een globale omschrijving van de verschillende topics geven.

Het doel van de zonneboiler installatie.

er heerst nogal wat onduidelijkheid over de mogelijkheden die een zonneboiler biedt. Zo kan een zonboiler uitstekend gebruikt worden voor het ondersteunen van de centrale verwarming en het ondersteunen bij tapwater verwarming. Echter moet je je hierbij afvragen of het zin heeft om bijvoorbeeld een 200 liter zonneboiler systeem in te zetten voor de ondersteuning van de centrale verwarming. Namelijk in de periodes dat je de verwarming het meest gebruikt, zal de met de zonnecollectoren opgewekte warmte niet eens voldoende zijn om volledig te voorzien in de warmte behoefte bij enkel tawater verwarming. Natuurlijk is het dan technisch mogelijk om de zonneboiler op te nemen in het verwarmingsciruit, echter zal de zonneboiler installatie hier nooit wat toevoegen. Dit zou enkel de zonneboiler installatie duurder maken.

Om een zonneboiler installatie van enige betekenis te kunnen laten zijn, dienen er voldoende zonnecollectoren geplaatst te worden. Met inachtneming dat er niet dusdanig veel geplaatst worden dat er in de zomer een significant warmte overschot ontstaat.

Om de kosten van de zonneboiler installatie te kunnen bepalen, dien je je ervan bewust te zijn of het uberhaupt zinvol is om de zonneboiler op te nemen in het verwarmingscircuit. Zo ja, dan adviseren wij om gebruik te maken van een Hewalex Integra Zonneboiler. Deze is speciaal voor een combinatie van tapwater verwarming en CV ondersteuning. Deze is echter duurder (en groter) als de standaard zonneboiler

De omvang van een zonneboiler installatie

De omvang van de zonneboiler installatie is een grote factor in de kosten van de zonneboiler installatie. Hoe groter de zonneboiler en hoe meer zonnecollectoren, hoe durder de zonneboiler installatie. Het is van belang dat u de grote van de zonneboiler installatie afstemd op uw warmtevraag. Het heeft met een zonneboiler installatie geen zin om een grote overcapaciteit te plaatsen. Simpelweg omdat de extra opgewekte warmte verloren gaat. Als u bijvoorbeeld de zonneboiler installatie gaat gebruiken voor tapwater verwarming, dan kan gemiddeld genomen 1 zonnecollector op 100 liter inhoud van de zonneboiler aangehouden worden.

De plaatsing van een zonneboiler installatie

Hte plaatsen van een zonneboiler is relatief eenvoudig. Al is enige handigheid wel vereist. De meeste klanten van Zonneboiler Magazijn plaatsen de zonneboiler installatie zelf aan de hand van de duidelijke handleiding. Mocht u het niet vertrouwen om de plaatsing zelf uit te voeren, dan adviseren wij om een installateur in te schakelen. De zonneboilers van ZOnneboiler Magazijn zijn universeel en niet merk gebonden. U kunt de zonneboiler gebruiken in combinatie met nagenoeg elke CV installatie. Als u een installateur heeft gekozen voor het plaatsen van de zonneboiler installatie, dan kan deze altijd contact opnemen met Zonneboiler Magazijn voor extra informatie. Het plaatsen van een zonneboiler installatie is gemiddeld één a twee dagen werk.

Duurzaamheids subsidies op zonneboiler installaties

Investeren in een zonneboiler is een verstandige en duurzame investering. Door de huidige ISDE subsidie van het RVO is het extra aantrekkelijk om te investeren in een zonneboiler installatie. Een groot gedeelte van de invetsering in de zonneboiler installatie wordt immers terugbetaald doormiddel van de ISDE subsidie.

Een bijkomend voordeel van de subsidie op een zonneboiler is dat deze betrekking heeft op de investering in de zonneboiler installatie. Hierdoor hebt u niks te maken met uw energiefirma of de grille van de overheid.

De gemiddelde terugverdientijd van een zonneboiler installatie ligt nu tussen de 4 en 6 jaar. Dit is mogelijk door de zeer scherpe prijzen voor de zonneboiler installatie van Zonneboiler Magazijn en de ISDE subsidie van het RVO.

Deel dit bericht