fbpx

Waarom een zonneboiler?

Deze vraag is relatief eenvoudig te beantwoorden. Een zonneboiler wordt in combinatie met zonnecollectoren geplaatst. De zonnecollectoren zetten zonnestraling om in warmte. Als het temperatuur verschil met het water in de zonneboiler (delta T genoemd) voldoende is, dan gaat een pomp vloeistof (warmtedrager genoemd) pompen door de zonnecollectoren en door de warmtewisselaar in de zonneboiler. Hierdoor wordt de warmte van de zon afgegeven aan het water in de zonneboiler.

Een zonneboiler installatie heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van zonnepanelen (elektriciteit).

  • Er hoeven geen aanpassingen in de meterkast plaats te vinden. Uw huidige meters kunnen behouden blijven. U levert immers niks terug aan de energie maatschappij.
  • U wekt energie op in de vorm van warmte. Deze warmte slaat u op voor eigen gebruik. Om mee te douchen, af te wassen, de verwarming te ondersteunen, etc.. Doordat u niks terug levert aan de energie maatschappij, bent u ook niet afhankelijk van wijzigingen in tarieven en extra belastingen.
  • De zonneboiler installatie bespaart rechtstreeks op uw energierekening. Voor de warmte die u opwekt, hoeft u immers geen aardgas te verstoken.
  • Een zonnecollector haalt ± 4 keer meer energie uit de zon als zonnepanelen. Een complete zonneboiler installatie met 2 Hewalex zonnecollectoren en een 200 liter zonneboiler levert op jaar basis ± 6,8 GJ aan vermogen. Dit staat gelijk aan 1.880 kWh. In vergelijk met zonnepanelen, zou u 9 zonnepanelen moeten plaatsen.

De grote CV ketel merken bieden tegen gigantische prijzen kleine zonneboiler systemen aan. Deze leveren echter amper besparing. Gemiddeld genomen verbruikt een huishouden 50 liter tapwater per persoon. Een gezin met 4 personen en een boiler van 80 liter, biedt dan ook weinig besparing. Tegen betere prijzen, biedt Zonneboiler Magazijn, grotere en kwalitatief hoogstaande complete zonneboiler installaties aan.

Rede genoeg om te kiezen voor een zonneboiler installatie van Zonneboiler Magazijn!